PengarGratis.se

Äntligen är min hemsida PengarGratis.se uppe!

Det går ut på som alla andra gratis hemsidor, du blir medlem gratis. Samlar pengar.
Värva vänner.
Besök hemsidor
Erbjudanden.

Det är väldigt enkelt att få pengar. Redan folk som fått över 200kr.
När du har 200kr kan du göra din utbetalning.

Surfta in här: www.PengarGratis.se

Lycka till!

Gratis Pengar..

Eftersom jag är helt mega seg att lägga upp på bloggen så ska jag skriva lite varför.

Har ej haft tid, mycket att göra det senaste. Har inte direkt orkat häller :(

Har jobbat lite på min nya sida som kommer snart ut, man ska kunna samla pengar helt GRATIS!
Värva vänner, lite erbjudanden etc. Samma princip som dom andra gratis sidorna, fasst här får man pengar direkt på bankkontot eller brevlådan. :)
Mer om denna kommer sen, borde komma upp om någon dag bara.

PengarGratis.se blir adressen =)

Hörs senare med fler nyheter etc..

/ Jimmie

Bilddagboken

Det var ett litet tag sen jag skrev, varit lite seg haft rätt mycket att göra faktist.
Glöm inte bort ipod touch tävlingen! :)

Så, varför händer det att vissa virusprogram varnar att där är virus på bilddagboken?

Som alla andra sidor använder bilddagboken sig utav cookies, för att kunna spara dina uppgifter. Enligt vissa virus program anser dom det som ett virus, men det är det inte. Dom anser som ett virus för bilddagboken tar emot data från din dator, då varnar virus programmet det. Men det är inget att oroa sig över. Bilddagboken är en av sveriges största sida, som bara växer och växer.

Visste ni att bilddagboken är redo att säljas? Så fort dom hittar en bra köpare så kommer bilddagboken säljas till annat företag. Då kanske det ändras om helt med andra funktioner och design, eller så stannar det kvar på sin plats. Vi får väl se!

Just nu är jag riktigt degig och trött, och ska nog ta en matbit nu.
Ni som var medlemmar på PengarGratis.se, jag kan säga att den kommer upp igen men registrerat som ett annat företag, någon annan ska driva den. Så den blir seriös och ger ut pengarna gratis. :)

Jimmie

Tävling!

Här kommer min första tävling på min blogg!
Jag har en ipod touch 8GB över hemma för nu har jag iphone.
touch

Tänkte då lotta ut denna till någon av mina kära blogg läsare :)
Obs, tänk på att jag kan ändra lite i tävlingen om jag missat något, kanske ett 2a och 3e pris kommer med.

Tävlingen tar slut 1 Feburari 20:00 eventuellt tidigare.

Det går ut på att skriva någon bra dikt om internet, då min blogg handlar mest om det.
Det kan vara om vad som helst på internet, bara att komma på något fint.

För att kunna delta måste du:
Kommentera ditt bidrag, även skriva med din email adress ifall du skulle vinna.
Du måste bo i sverige, annars skickar jag den inte.
Du måste vara en läsare på min blogg, alltså du följer den inte bara tittar förbi en gång. :)

Det kommer även komma fler tävlingar, jag är vädligt tacksam om ni ber vänner etc.. att läsa bloggen och kommentera mycket ! =)


Lycka till med era dikter!

YouTube

Som ni kanske inte vet men YouTube ägs av Google. Dom köpte upp det för $1.65 Billion Dollars.
YouTube startades i feburari 2005, snacka om bra affärer!. YouTube är den största sidan när det gäller att ladda upp gratis filmer, och youtube är en av världens mest besökta sidor, men är den så himla säker?

För några år sedan såg man en stor annons i tidningen att någon la upp en film på youtube där det var en Anka som sprang rundor, det folket inte visste är när dom tittade på filmen så fick hackers bankuppgifter och mer medans dom tittade på filmen, ett slags advancerat virus.
Hur detta funkar vet jag inte exakt för detta är i högklass, men det dom gör är ett skapa en worm som infekterar sig i filmen, när dom laddar upp filmen på youtube och du sedan trycker play så samlar masken på sig massa information.
Det förekommer mer och mer på youtube och man ser det ibland i tidningarna att hackers försökt hacka youtube.

I dagsläget är youtube rätt säkert, dom har lagt ner mycket tid på säkerhet. YouTube blir ofta kontaktade för misstänka filmer, och det flesta är att det är hot,olagliga saker och mer. Du kan aldrig veta ifall där är virus i filmen du tittar på, det ända du kan göra är att ha virusprogram så ifall något försöker göra intrång på datan så får du upp det och det blockeras.

Därför är det viktigt att aldrig spara bankuppgifter eller andra lösenord på datan i filer. Tänk på att om du besöker en sida och loggar in med ditt lösenord sen väljer att datan ska spara så läggs ditt lösenord i registert och hackers kan enkelt ladda ner ditt lösenord och användarnamn.

Så, bör jag undvika att besöka youtube nu?
Nej, själv besöker jag youtube flera gånger om dagen. Och YouTube jobbar stenhårt att upptäcka virus, imed youtube är så pass stort nu så är det många som rapporterar om något är fel och filmen stängs fort ner.

Hoppas detta hjälper lite om YouTube.

youtube bild

Fredag!

Då var det fredag. Äntligen!
Under helgen kommer jag samlat på mig ny och färsk information.
Det jag kommer berätta lite om att YouTube kan vara virus i filer.
Kommer även berätta om varför vissa får upp på sitt virusprogram att Bilddagboken innehåller virus.
Kommer blogga om detta på lör eller söndag, så titta hit ofta och be gärna era nära & kära titta hit för att få färsk information om hur det egentligen är på sidor.

Dock så ska jag nu, efter en slitsam dag äta, sedan klä på mig något fint och iväg på en liten fest med grabbarna, blir nog skojj! :)

En riktigt bra helg önskar då jag. :)

Bedrägeri

Allt fler blir lurade på internet. På både pengar och saker.
På lunarstorm så förekommer det ofta att man kan få "Gratis LAJV". Det finns INGENTING som heter så.
Dom vill att man ska gå in på deras hemsida, där står följande:

Gör såhär för att få 100lajv direkt:
1. Ta fram papper och penna.
2. Ring nummert 0900 *** ** ** **, så fort du hör en röst så ska du trycka på 1 (ett'a) knappen på telefonen.
3. Skriv in koden och ditt LunarStorm namn här nedan.

Hur än trolig sidan verkar vara eller att personer säger "Jo det funkar jag har testat" eller ifall många har kommenterat han eller hennes gb att det funkar så funkar det INTE. Det är ett 0900 nr som alltid kostar!
Att man ska trycka på 1 är för att rösten i telefonen säger "Detta samtal kostar 159kr, godkänner du detta så tryck 1"

Hittade lite fakta och såg att vissa personer har lurat för ca 600koder. ( Själv! )
Ta sedan 600x159kr= 95400:- 
Ganska mycket pengar, det är vädligt svårt att sätta dig personer för detta, dom använder proxys eller så hackar dom någon annans data och gör det via deras.

Tänk alltså alltid på, tro aldrig på sånna här sidor som säger om något sånt. Finns liknande sidor om andra communitys eller om andra saker där det står man ska ringa ett nummer och det är gratis, men det är det inte.

Det gäller även ifall det står kanske att du ska skriva in ditt användarnamn och lösenord till något spel. Så knappar du in det så sänds det direkt till bedrägaren, så loggar han in och snor din gubbe eller tömmer hela gubben så all tid du lagt ner är förstört. Ingenting av sånna här saker funka, inte ens lönt att prova.

Nu när vi ändå är inne på bedrägeri kan vi gå in lite på internet betalning.

Paypal,ebay, tradera och många fler internetsidor där du kan köpa saker för direkt över nätet. Du kan bli lätt lurad.
Skicka ALDRIG över pengarna. Det är mycket stor chans du inte får ditt föremål du beställt, är det från företag så är det säkrare. Dock börjar paypal och sidorna bli mer säkrare.
Känner en person som skulle köpa en GPS genom paypal, skickade över 3700kr, och vad hände? Han fick ingen GPS, väntade 3 veckor och skickade mail men svarade inte. Till sist fick han kontakta paypal och dom kollade upp det. Efter 4dagar fick han till baka pengarna som tur är. Paypal kör nu sånt system att är det stora summor så hamnar det hos paypal först tills paypal ser att föremålet är skickat, ganska smart enligt mig.

Finns massa att skriva om, men där är det kortfattade.

Jimmie

Växer

Vill bara säga att bloggen går faktist frammåt som jag inte trodde den skulle göra.
Har redan fått många kommentarer tillbaka på olika communitys att min blogg är intresserant och nyttig.
Var rädd i början att ingen skulle läsa för folk kanske inte var intresserade, men nu när ni peppar mig så kommer det mer nyheter, och roligare dessutom. Det kommer inte bara handla om virus, och så på internet, utan annat nyttigt med.

Kommer även skriva lite nyheter om t.ex Bilddagboken för många använder det. Hur man ska skydda sig på deras sida och vad man ska undvika etc..

Bloggen ser kanske lite tråkig ut nu och mina texter är kanske inte dom bästa men hoppas det blir bättre. Första gången jag använder en blogg och första gången jag skriver såhär mycket, hehe.
Bloggen kommer väl ändra sig snart med andra färger, fler bilder och annat kul!

Kommer även ha många roliga tävlingar här med fina priser, t.ex ny kamera och annat rolig. Det kommer komma inom kort det lovar jag!

Tack ännu en gång :)
Jimmie

Virus & intrång

Då var det dags att skriva ett litet inlägg om virus och intrång.
Så, hur får man då ett "virus" på sin dator, och är det så himla farligt som vissa säger?

Ett virus kan du få på många olika sätt, det vanligaste är väl att du laddar ner ett program (.exe) och kör programmet utan virusprogram så läggs det en fil på din dator som sedan sänder vidare all information till hackerns data. Finns olika typer av hacking program, det finns t.ex så man kan läsa alla dina lösenord du skrivit in på datan, man kan se din skärm, man kan se alla dina filer på datan, man kan ta bort dom eller radera dom eller lägga in filer på din data också.  Om du har en webcam inkopplad så kan man även ta på den utan att du märker det, så kanske det sitter en hacker och tittar på dig, tänk alltid på att antligen dra ut den helt ur datan när du inte använder den, eller att du riktar den mot väggen/golvet där ingen kan se dig, inte så kul kanske och sitta vid datan utan att veta att någon glor på ens privat liv eller hur?
Man kan alltså ha full kontroll, man kan t.om skriva till andra, klicka rundor på datan, osv. Man kan se din skärm på ens egen skärm. Hackers brukar hacka någon okänd person för att sedan göra något olagligt med datan, t.ex överföra olagliga saker på internet genom hans data.

Det finns såklart fler sätt att få virus, om du t.ex besöker en sida kan du få virus, ett script kan göra så din dator automatiskt tar emot information och laddar in viruset på din data. Detta är väldigt enkelt faktist. Och då har man full kontroll över datan återigen som jag skrev här ovan.

Det är sällan det är virus i mp3 filer, eller bildfiler. Det är ganska svårt att få in virus i dom.
*OBS* Tänk på, bara för du har virusprogram så betyder det INTE att din data är 100% säker från att ingen har kontroll över den. Det finns virusfiler som är UD ( Undetectable ) alltså som virusprogrammet inte hittar virus i. Det är mycket enkelt att fixxa program som gör ens virusfil "UD". OFTAST av hackers så har dom UD.

Du kanske har stött på att någon på din msn lista försökt skicka någon fil med t.ex "Check out my new photos" Och vill skicka en fil till dig, detta är en worm. Inget skadligt för datan utan bara lägger sig i registert och sedan när du öppnar filen du tagit emot så fortsätter den att skicka det vidare till alla andra. Undvik alltid detta.

Tips:
* Scanna ALLTID igenom en fil med ett virusprogram innan du öppnar det. Jag rekommenderar att du går in på http://virustotal.com och scannar den fil du vill öppna innan du öppnar den. Där innehåller över 15st virusprogram som scannar filen till dig, allt du gör är väljer vart du har filen på datan, trycker ladda upp och sidan scannar den till dig och visar.
* .Exe filer som är t.ex 1-100kb stora är oftast något skumt i dom.
* Lägg aldrig till något i registy utan du vet vad du sysslar om. Om någon säger till dig att lägga dit någon kod kan det förstöra din data, eller göra så den kör en virusfil som han kanske skickat dig fasst du inte öppnat den än.
* Ifall du öppnar ett program du laddat ner, tex Winamp. Så är den kanske på 3mb, så öppnar du den så körs den som vanligt att installerar o.s.v, men vad du inte vet att någon kanske har "bindat" in en virusfil i den(när man bindar så lägger man in sin virusfil i själva installationsfilen och ser det bara som en fil fasst båda körs) det går inte att upptäcka om du inte har ett virusprogram som hittar virus i filen.
* Gå inte in på okända hemsidor, tryck inte på pup-ups och sådant.

Det blir allt svårare och svårare för "hemma sittande hackers" att försöka ge någon annan virus. Då alla anti-virus företag förebygger sina virusprogram varje dag. Risken finns att du kanske är ett offer.
Hur ska man då göra?
Vädligt svårt att säga, om du märker du t.ex förlorar pengar på banken så spärra direkt såklart, men om du märker att någon kanske loggar in på din profil någonstans så har någon troligen fått reda på ditt lösenord. Det lättare är alltid att formatera datan, då blir den som ny utan något skit.

Du ska inte känna nu att "Nej nu kan jag inte sitta vid datan mer, inte säkert". Har du ett säkert virusprogram så är det ganska lungt. Man kan som sagt aldrig vara helt säker.

Tips på bra virusprogram:

NOD32 - Ett av världens bästa anti-virus program, rekommenderas. http://www.nod32.se
Norton - Ett bra anti-virus program, dom blir bättre och bättre. Med 3st inbyggda brandväggar så blir den säker mot intrång och DDOS. http://www.symantec.com

Har säkert missat något men då uppdaterar jag den, hoppas detta gav dig en liten blick över hur det kan se ut.

// Jimmie

Våldtäkt

Våldtog sin dotter under tio år
Det var först nu som 15-åringen vågade berätta. Under flera års tid, från att hon var tre år gammal fram tills hon hade fyllt 13 år, blev hon utsatt för övergrepp och till och med våldtäkt av sin egen pappa.
Mannen var även åtalad för ett fall av sexuellt ofredande av sin andra dotter. Men den del av åtalet ogillades av tingsrätten som alltså friade mannen på den punkten. Något annat straff än fängelse kan inte komma i fråga, ansåg tingsrätten i Växjö och dömde mannen till tre års fängelse.

Kan ej förstå, hur kan man våldta sin egen dotter ? Helt sjukt, vad tänker man med?
Läste denna nyheten hos kvp.se och var bara tvungen att lägga upp. Sånna sjuka människor, inte första gången häller sånthär händer, som t.ex mannen som låste in sin mor, och hans barn i en källare så dom aldrig fick gå ut.

Att dottern inte våga säga något kanske är uppenbart, dessutom levt med det hela livet så kanske trodde ungen det var helt normalt tills man började bli äldre då man förstod med, mycket tragiskt att höra.

Internet Pedofiler

Vad många inte vet är att någon kanske säger sig vara 11-17år men i själva verket bakom profilen är personen egentligen 20+ eller ännu mer. Personen har kanske laddat upp många bilder som det tycks vara han, kanske lite fest bilder eller bilder på vänner. Men personen kan ha stuligt bilderna, antligen från någon annans profil, eller fått tag på dom genom hans data.

Dessa personer brukar finnas på communitys, t.ex LunarStorm..
Dom uppger sig vara en ungdom, kanske to.m skriver som en ungdom, och sedan kanske skriver några veckor sen frågar om dom kan träffas.
Tänkte ge några tips vad du ska tänka på INNAN du träffar någon person du aldrig träffat förr som du bara pratat med övet internet.

* Om dom har cam, be dom t.ex vinka med handen. Dom kan ha en inspelad verision av camen som du ser och du tror det är han som sitter där men han kan ha filmat det från någon annan.

* Antligen har du någon kompis, eller föräldrar med dig som är med dig första gången du ska träffa han så du ser att det inte är en annan person, va helst hemma hos dig.

* Gå aldrig hem till honom ensam utan att känt han ett tag. Om du får adressen så gå inte dit och träffas och följ med in, gå isåfall på stan och fika där det finns mycket folk.



Det finns så många internet fall där det förekommit våldtäckt p.ga sånt här, och t.om mord!
Fasst du pratat med personen i telefon och du tycker han verkar hur snäll som helst så riskera det inte, vissa personer vet hur dom ska göra. Det händer oftare och oftare att tjejer blir utsatta för detta. Hur man ska stoppa det är ännu oklart, finns inget sätt att skydda det mot för på internet kan alla vara anonyma.... nästan
internet pedofiler

Välkommen

Välkommen till då min blogg.

Första inlägget för väll tillägna att säga att detta är en ny blogg.
Kommer då informera lite om vad som händer på internet, vilka sidor som kan vara farliga, hur ni vet om där är virus på någon fil eller inte. Och ska berätta lite om ni blir hotade etc hur ni ska göra för det kan tas allvarligt.

Aja, massa bra (hoppas jag) inlägg kommer snart komma på bloggen. Stay tuned

//Jimmie

RSS 2.0